Domenii de expertiză

Putem pregati cu succes aplicatii pentru atragerea de finantari nerambursabile si oferi management de proiect in urmatoarele domenii:

Infrastructură transport

transportOferim servicii de pregatire a proiectelor de investitii in infrastructura de transport, acoperind o gama larga de tipuri de proiecte de infrastructura si servicii de management de proiect: infrastructura rutiera – reabilitare, modernizare, constructie pentru proiecte de sosele de centura (variante ocolitoare), drumuri expres, strazi urbane si drumuri comunale; infrastructura aeroportuara – reablitare, modernizare, dezvoltare aeroport; infrastructura navala – reabilitare, modernizare, extindere porturi navale si maritime.

Servicii oferite

  • Realizare/actualizare studii de fezabilitate conform HG28/2008
  • Realizare/actualizare/corelare Analiza Cost-Beneficiu
  • Verficarea documentatiilor in vederea aprobarii de catre JASPERS (CE) si ulterior AM/OI
  • Intocmirea documentatiilor pentru obtinerea avizelor si acordurilor, in special pentru Acordul de Mediu si asistenta pe perioada derularilor etapelor de emitere a Acordului de Mediu.
  • Intocmire cerere de finantare si a dosarului cererii de finantare.
  • Asistenta pe perioada de evaluare a proiectului
  • Management de proiect in urma semnarii contractului de finantare.

Clienti/Proiecte/Servicii oferite

Orasul Gura Humorului – “Reabilitarea infrastructurii rutiere in Orasul Gura Humorului, Jud.Suceava” – elaborare SF 2009 si consultanta obtinere finantare nerambursabila prin POR 2007-2013, Axa 1

Municipiul Oltenita – “Constructie sosea de centura Municipiul Oltenita” – elaborare SF 2008 si consultanta obtinere finantare nerambursabila prin POR 2007-2013, Axa 2

R.A. AEROPORTUL SATU MARE – “Reabilitare si modernizare suprafete de miscare si extindere aerogara la Aeroportul Satu Mare” – SF 2014 si consultanta obtinere finantare nerambursabila prin POST 2007-2013, Axa 2.4

R.A. AEROPORTUL ORADEA – “Extindere si modernizare suprafete aeroportuare la Aeroportul Oradea” – finantat prin POST 2007-2013, Axa 2.4 – Servicii oferite: Management de proiect.


Infrastructură utilități (apă/canalizare)

utilityProiecte pregatite pentru dezvoltarea retelelor de utilitati in mediul rural, pentru orasul Pantelimon (Ilfov) si comunele Soldanu (Jud.Calarasi) si Dragodana (Jud.Dambovita); pentru acest tip de proiecte au fost oferite servicii integrate de proiectare si consultanta.


Infrastructură turism montan

mountainAu fost realizate in 2009 documentatiile tehnice pentru doua proiecte de dezvoltare a infrastructurii turistice montane (partii de schi si instalatiile aferente) pentru comunele Bran si Moeciu (Jud.Brasov), proiecte eligibile pentru finantare prin POR.

Clienti/Proiecte/Servicii

Comuna Moieciu, Jud.Brasov – “Dezvoltarea infrastructurii turistice montane in comuna Moieciu, Jud. Brasov” – elaborare SF 2009 si consultanta in vedere obtinerii finantarii nerambursabile pentru dezvoltarea infrastructurii de agrement montan, partii de schi si instalatii aferente, eligibil POR 2007-2013 Axa 5.2


Creșterea competitivității IMM și a firmelor mari

smbFIP Consulting a pregatit si obtinut finantarea pentru IMM-uri din diferite sectoare productive (prelucrarea lemnului, industrla mobilei, tipografie, productie de instalatii ventilatie, productla de mase plastice, constructii etc), avand ca obiectiv dezvoltarea capacitatilor productive prin achizitionarea de echipamente de productie inovatoare, de ultima tehnologie. Alaturi de sectorul IMM, am pregatit si obtinut finantare nerambursabila pentru intreprinderi mari, din industrla chimica si cea textile.

Clienti/Proiecte/Servicii

TROTUSTEX SRL – “Dezvoltarea si modernizarea Trotustex in scopul cresterii competitivitatii economice” SMIS 38533 – servicii de elaborare plan afaceri si consultanta in vederea obtinerii finantarii nerambursabile prin POSCCE Axa 1 Operatiunea Intreprinderi Mari; servicii de management de proiect.

CLIMA THERM CENTER SRL – “Cresterea competitivitatii SC Clima Therm Center SRL prin achizitionarea de echipamente inalt tehnologizate” – SMIS 42970 – servicii de elaborare plan afaceri si consultanta in vederea obtinerii finantarii nerambursabile prin POSCCE Axa 1 Operatiunea IMM; servicii de management de proiect.

MOLDSILVA SA – “Constructie hala si dotare cu utilaje si echipamente aferente procesului de productie la SC Moldsilva SA” – SMIS 43067 – servicii de elaborare plan afaceri si consultanta in vederea obtinerii finantarii nerambursabile prin POSCCE Axa 1 Operatiunea IMM; servicii de management de proiect


e-Sănătate

ehealthSunt proiecte de dezvoltare a infrastucturii publice IT&C care au ca obiectiv imbunatatirea accesului pacientilor la servicii medicale de calitate si la cresterea controlului unitatilor medicale asupra serviciilor medicale oferite. FIP Consulting are un portofoliu de proiecte ce reprezinta aproape 16% dintre proiectele finantate la nivel national prin POSCCE Axa 324 apel 2.

Clienti/Proiecte/Servicii

Spitalul Municipal “Sf.Doctori Cosma si Damian” Radauti – “Informatizarea spitalului municipal Radauti prin programul e-Sanatate” – servicii de management de proiect.

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau – “Eficientizarea serviciilor medicale oferite de Spitalul Judetean de Urgenta Bacau” – servicii de management de proiect.

Spitalul de Boli Cronice “Sf.Luca” Bucuresti – “Implementarea unui sistem integrat de e-sanatate in cadrul Spitalului de boli cornice “Sf.Luca” pentru facilitarea accesului cetatenilor la servicii medicale de calitate” – servicii de management de proiect.


e-Guvernare

egovProiecte de implementare solutii informatice IT&C de ultima generatie destinate dezvoltarii serviciilor publice de e-guvernare si cresterea calitatii serviciilor publice oferite cetatenilor la nivel central si local.

Clienti/Proiecte/Servicii

Consiliul Judetean Galati – “e-Galati, servicii publice pentru cetateni” SMIS 48400 – servicii de management de proiect

Consiliul Judetean Satu Mare – “Informatizarea registrului agricol, Implementarea si achizitionarea unui sistem informatic integrat in 15 UAT-uri in judetul Satu Mare” – SMIS 48455 – servicii de elaborare proiect tehnic, consultanta in vederea obtinerii finantarii nerambursabile si servicii de management de proiect.


Dezvoltarea platformelor IT&C de tip ERP/CRM și e-Commerce pentru IMM-uri

crmFIP Consulting a realizat proiecte de dezvoltare a afacerilor IMM prin accesul la finantare pentru achizitia de platform informatice integrate de tip ERP/CRM sau platforme de comert electronic. Portofoliul de clienti FIP Consulting in acest domeniu numara zeci de proiecte de succes, din diferite sectoare productive sau de servicii.

Clienti/Proiecte/Servicii

BEST PRINT SERVICES – “Cresterea eficacitatii si competitivitatii societatii BEST PRINT SERVICES SRL prin implementarea de aplicatii si echipamente TIC inovatoare” SMIS 45893 – servicii de management de proiect.

FOCALITY SRL – “Cresterea competitivitatii economice a SC RADIX Comunications SRL prin achizitionarea si instalarea unui sistem electronic integrat” – servicii de management de proiect.

HELMERT SRL – “Cresterea competitivitatii SC HELMERT SRL prin implementarea de aplicatii software si achizitia de echipamente TIC” – servicii de management de proiect.

TEHNOWORLD SRL – “Cresterea competitivitatii si eficacitatii societatii Tehno World SRL prin achizitionarea si implementarea de solutii si echipamente TIC performante” – servicii de management de proiect.