PMUD Turda in finala SUMP Awards 2018 – unul dintre cele mai bune 3 planuri de mobilitate urbana din Europa

Municipiul Turda a fost nominalizat alături de Manchester și Milano între finaliștii competiției pentru Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă 2018, la categoria SUMP Awards (Sustainable Urban Mobility Planning), se arată într-un comunicat al EuroCities: http://mobilityweek.eu/press-releases/2018-award-nominees. Competiția se desfășoară la nivel european și este organizată de Comisia Europeană. În fiecare an sunt premiate administrațiile locale cu cele mai bune planuri de mobilitate urbană.

Turda a fost cea mai apreciată de juriu pentru viziunea de planificare și pentru strategia de finanțare. Faptul că Planul de Mobilitate Urbană al municipiului Turda a fost selectat în finală reprezintă recunoașterea oficială că este unul dintre cele mai bune 3 Planuri de Mobilitate realizate în Europa în anul 2017.Toate orașele desemnate finaliste au fost selectate de un grup independent de experți în domeniul mobilității și al transporturilor. Câștigătorul va fi anunțat in cadrul unei ceremonii oficiale la Bruxelles (Belgia) în data de 21 martie 2018 la care va participa si Comisarul European pentru Transport, doamna Violeta Bulc.
FIP Consulting a elaborat PMUD Turda in perioada decembrie 2016 – septembrie 2017. Pentru FIP Consulting este o recunoastere in plus a calitatii serviciilor de elaborare si planificare a strategiilor de mobilitate urbana, dupa ce PMUD Piatra Neamt a fost pe lista scurta a aceleiasi competitii cu un an inainte.